Η ιστορία μας

Η πρώτη πρώτη Nilfisk, η οποία ήταν και η πρώτη ηλεκτρική σκούπα στην Ευρώπη, παρουσιάστηκε το 1910.  Κατασκευάστηκε και κατοχυρώθηκε από το Δανό ηλεκτροτεχνικό Peter Andersen Fisker.  Ζύγιζε 17,5 κιλά και ήταν αρκετά ακριβή. Ένα απόλυτο είδος πολυτελείας - και μάλιστα ιδιαίτερα επιθυμητό, καθώς η νέα τάση στη μοντέρνα εσωτερική διακόσμηση ήταν οι μοκέτες από τοίχο σε τοίχο.

Η καινοτόμος σκέψη επιβραδύνθηκε στα ταραγμένα χρόνια των δύο παγκοσμίων πολέμων, αλλά μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η ζωή επανήλθε στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, οι σύγχρονες ευκολίες  απέκτησαν μεγάλη ζήτηση. Η απόκτηση ηλεκτρικής σκούπας Nilfisk έγινε σύντομα ένα σύμβολο του life style της μεσαίας τάξης - σχεδόν όπως η απόκτηση ενός αυτοκινήτου. Μπορούσε κανείς ακόμη και να ανταλλάξει την παλιά του Nilfisk για να καλύψει μέρος του ποσού της αγοράς ενός νέου μοντέλου - ένας τρόπος πληρωμής που τέθηκε σε εφαρμογή για να κάνει τη Nilfisk πιο προσιτή στο μέσο καταναλωτή. Οι χρησιμοποιημένες σκούπες επισκευάζονταν εσωτερικά και εξωτερικά και στη συνέχεια μεταπωλούνταν ως μεταχειρισμένες, δίνοντας σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους την ευκαιρία να αποκτήσουν μία Nilfisk.
 
Για γενιές το όνομα Nilfisk υπήρξε πάνω-κάτω συνώνυμο με την ηλεκτρική σκούπα. Από τη γιαγιά στη μητέρα και από τη μητέρα στην κόρη, η Nilfisk ήταν κάτι σαν ένα επιπλέον μέλος της οικογένειας. Όλα τα σπίτια που σέβονταν τον εαυτό τους είχαν μία Nilfisk και για πολλά χρόνια παρέμεινε όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Ακόμη και σήμερα η Nilfisk στην αρχική της μορφή έχει μια σχεδόν εμβληματική θέση στη Δανία: είναι η ηλεκτρική σκούπα.
 
 Η Nilfisk έχει διανύσει πολύ δρόμο από το 1910. Η μορφή της έχει εξελιχθεί, έχει πια μικρό μέγεθος, εξοικονομεί χώρο και προωθεί ιδιαίτερα τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της ηλεκτρικής σκούπας. Το βάρος της έχει μειωθεί σημαντικά και σήμερα η οικογένεια προϊόντων Nilfisk έχει μεγαλώσει και έχει επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του φάσματος καθαρισμού. Βασιζόμενη ακόμη στη λειτουργία του κινητήρα εν κενώ, αλλά με εκτεταμένες ειδικές δυνατότητες, όπως ατμοποίησης, απορρόφησης νερού, καθαρισμού υψηλής πίεσης, κ.λπ., η σημερινή Nilfisk-Advance είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές επαγγελματικού εξοπλισμού καθαρισμού στον κόσμο.