Το μικροκλίμα του σπιτιού σας

Η αίσθηση ενός ευχάριστου εσωτερικού κλίματος αρχίζει και τελειώνει με την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα.

Το κλίμα εσωτερικού χώρου δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι. Περισσότερο το νιώθουμε, παρά το βλέπουμε και ένα δυσάρεστο κλίμα μπορεί να μας προκαλέσει σωματική δυσφορία. Οι πιο συχνές ενοχλήσεις είναι οι πονοκέφαλοι, η κούραση και ο ερεθισμός στα μάτια, τη μύτη ή το λαιμό.

Πρόκειται τις περισσότερες φορές για κάτι παροδικό, όχι όμως σε κάθε περίπτωση. Μπορεί κάποιος να υποφέρει από αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα εκ γενετής, αλλά επίσης μπορεί αυτά να αναπτυχθούν με την πάροδο του χρόνου, ως αποτέλεσμα της υπερβολικής έκθεσης στην περιβαλλοντική ρύπανση. Και κάτι τέτοιο συμβαίνει όλο και πιο συχνά.

Παρά το γεγονός ότι ένα δυσάρεστο κλίμα εσωτερικού χώρου σπάνια προκαλείται από μια μεμονωμένη πηγή, η σκόνη είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις κύριες αιτίες αυτών των προβλημάτων. Η αίσθηση ενός ευχάριστου εσωτερικού κλίματος αρχίζει και τελειώνει με την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, γι’ αυτό και το πρώτο βήμα προς ένα ισορροπημένο και ευχάριστο περιβάλλον είναι ο αποτελεσματικός καθαρισμός του αέρα με ηλεκτρική σκούπα.

 

Το «φυσικό» δεύτερο βήμα είναι η συχνή ανανέωση του αέρα, έτσι ώστε ο χρησιμοποιημένος αέρας να απομακρύνεται και να αντικαθίσταται από φρέσκο. Φυσικά, δεν μπορεί κανείς να πετύχει κάτι τέτοιο μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας Nilfisk, αλλά η ανάγκη για εξαερισμό μπορεί να μειωθεί με συχνή χρήση της ηλεκτρικής σκούπας, ειδικά αν επιλέξετε μία με φίλτρο HEPA υψηλής απόδοσης.

Ενώ η ηλεκτρική σκούπα απορροφά τη σκόνη από τα πατώματα, το φίλτρο ΗΕΡΑ καθαρίζει τον αέρα που εξάγεται από τη σκούπα και εμποδίζει τα σωματίδια της σκόνης να ανακυκλοφορούν μέσα στο χώρο. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα φίλτρα HEPA καθαρίζουν τον αέρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι μόνο αποτελεσματικά, αλλά επιλέον μας ωφελούν.